Atenție, turiști! Pe Podul Prieteniei se circulă doar pe o bandă. Cât durează restricția

Podul Prieteniei
Sursa foto: Wikipedia

Noi lucrări de reparații se efectuează la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse. Acestea au loc pe timpul zilei, circulația în zonă desfășurându-se pe o bandă cu regim de trecere, reglementată prin indicatoare rutiere și semnalizatoare, anunță Poliția de Frontieră.

Autoritățile se așteaptă ca în zonă să se circule cu dificultate în următoarele zile. De altfel, Ministerul de Externe a transmis o atenţionare de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile din această ţară, se desfăşoară lucrări de reparaţie şi asfaltare a suprafeţei carosabile a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Activităţile de reparaţie sunt prevăzute să dureze până la data de 15 iunie 2024. Acestea se vor efectua pe timpul zilei, pe segmente rutiere scurte şi vor implica organizarea şi reglementarea temporară a circulaţiei rutiere pe pod, traficul desfăşurându-se pe o singură bandă cu regim asigurat de accesibilitate şi de semnalizare prin indicatoare rutiere şi personal de dirijare”, a transmis, luni, MAE, într-un comunicat de presă.

Lucrările au loc pe partea bulgărească.

Iar de luna viitoare sunt așteptate alte lucrări.

Practic, Bulgaria începe lucrări de consolidare a podului, urmând ca circulaţia rutieră să se  desfăşoare pe o singură bandă, timp de doi ani.

La podul de peste Dunăre, pe un tronson de 1,1 kilometri se vor înlocui placa podului, pavajul asfaltic şi toate elementele metalice legate de banda de circulaţie. Costul lucrărilor se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro.

Pe timpul sezonului estival, peste 1 milion de români traversează Podul Prieteniei și Bulgaria pentru a ajunge în Grecia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: