Diana Șoșoacă, europarlamentar. Remus Ștefureac (INSCOP): „Din păcate, o să vedem o agendă mai degrabă pro-rusă”

Foto Facebook

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus intră în Parlamentul European. Partidul SOS a trecut de pragul de 5% la alegerile europarlamentare.

Remus Ștefureac (INSCOP) a explicat pentru PS News de ce nu este o surpriză acest lucru interogandu-se, totuși, dacă Diana Șoșacă va avea același timp de atitudine în Parlamentul European așa cum o are în Parlamentul României.

„Sondajele, cel puțin ceea ce am măsurat noi, INSCOP, arătau acest partid (n.r. SOS) la limita pragului, dar a intrat puțin peste limită. Deci nu e o surpriză. Într-adevăr, sunt personaje mai excentrice.

Nu suntem primul stat care trimite astfel de de personaje, cu siguranță nici ultimul. Am și eu o curiozitate: doamna Șoșacă va avea același timp de atitudine în Parlamentul European precum în Parlamentul României?

Și a 2-a curiozitate, dacă i se va permite să aibă o astfel de atitudine? Pentru că ar fi interesant să vedem o comparație între regulile de conduită și aplicarea lor în Parlamentul European, respectiv regulile de conduită și aplicarea lor în Parlamentul României.

Va fi o observație interesantă legată de conduită și modul în care este controlată această conduită, atât din perspectiva autocontrolului, cât și din perspectiva instituției Parlamentul European, care are proceduri clare și mijloace de a le pune în aplicare.

Vom vedea acest lucru. În același timp, mă aștept, din păcate, să vedem o agendă mai degrabă pro-rusă, ceea ce nu e deloc o veste bună pentru nimeni, dar va fi o voce ultra-minoritară și sper, că de ignorant”, a spus Remus Ștefureac.

În ceea ce privește celelalte partide, Alianța PSD-PNL va trimite 19 europarlamentari la Bruxelles, AUR – 6, ADU – 3, UDMR – 2. Pe listă se află și independentul Nicolae Ștefănuță.

 

Alegeri europarlamentare au avut loc în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene în acest sfârșit de săptămână. Parlamentul European este unicul organism al UE ales direct de cetățeni, fiind format din 720 de europarlamentari, reprezentanți ai celor 450 de milioane de cetățeni ai UE. Pentru România, aceasta este cea de-a cincea rundă de alegeri europarlamentare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: