Partidul Rassemblement national urmează să susţină candidaţi din Partidul Les Républicains

Sursă foto: X / Rassemblement National (RN)

Partidul Rassemblement national (RN, extremă dreapta) urmează să susţină candidaţi ”provenind din (Partidul Les) Républicains” (LR, dreapta opoziţie) în alegerile legislative anticipate de la 30 iunie şi 7 iulie, relatează Le Figaro.

În pofida unor sondaje favorabile RN în alegerile anticipate, partidul vrea să-şi consolideze poziţia şi îndeamnă la ”unitate”.

”Vreau să construiesc cea mai largă majoritate posibilă. Cred că Rassemblement national poate câştiga aceste alegeri legislative şi acesta este motivul pentru care mă adresez altor formaţiuni politice propunându-le să lucreze cu noi în cadrul unui Guvern de uniune naţională”, a subliniat marţi la RTL preşedintele formaţiunii, Jordan Bardella.

El a anunţat că a purtat ”un anumit număr de discuţii cu oameni care nu sunt din familia mea politică, cu cadre din (Les) Républicains, cu Marion Maréchal”.

„Între candidaţii pe care mişcarea mea politică îi va susţine în aceste alegeri legislative 9anticipate), nu vor fi doar oameni provenind din Rassemblement national, există de asemenea oameni provenind din (Les) Républicains”, a declarat el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: