UPDATE Teleorman: Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova – Bucureşti Nord au deraiat la intrare în Atârnaţi

Pompieri
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

UPDATE 19.10 

Pasagerii trenului care a deraiat, marţi, la Drăgăneşti de Vede au fost preluaţi de un alt tren, sosit la locul incidentului, informează ISU Teleorman.

Conform sursei citate, Planul Roşu de Intervenţie activat la momentul producerii accidentului feroviar a fost dezactivat.

„La ora 18,15, trenul 9006 – REGIO, cu trei garnituri, a ajuns la faţa locului pentru preluarea pasagerilor. În cel mai scurt timp, persoanele au urcat în tren, care a început deplasarea spre Bucureşti”, precizează ISU Teleorman.

UPDATE 19.00

O persoană a fost rănită, marţi, în accidentul feroviar din Drăgăneşti de Vede, Teleorman, unde două vagoane au deraiat, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, informează ISU Teleorman.

„Până în acest moment, o singură persoană, conştientă, cooperantă, acuză un traumatism la nivelul spatelui, motiv pentru care a primit primul ajutor calificat şi a fost transportată către unitatea de primiri urgenţe. Este vorba despre o femeie de aproximativ 36 de ani. Se face evaluarea tuturor persoanelor la faţa locului. Au fost mobilizate forţe importante (…). Până în acest moment avem o singură victimă confirmată”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, la Digi24.

Conform acestuia, călătorii vor fi preluaţi de un tren care va ajunge în scurt timp la locul unde a avut loc accidentul.

„Am luat legătura cu reprezentanţii CFR şi am înţeles că deja au în drum spre locul accidentului un tren care vine dinspre Timişoara şi în aproximativ 10 minute va ajunge şi va prelua toţi călătorii. Sunt şase microbuze la faţa locului, pregătite să preia călătorii şi să îi ducă la cea mai apropiată staţie CFR, dar după cum ne-au precizat cei de la CFR, am înţeles că toţi pasagerii vor fi preluaţi cu acea garnitură de tren”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Accidentul feroviar s-a produs pe ruta Craiova-Bucureşti. Două vagoane din trei ale trenului IR 1596 au deraiat. Potrivit informaţiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate. Din primele informaţii, în tren erau circa 200 de persoane.

 

Două vagoane ale trenului IR 1596 Craiova – Bucureşti Nord au deraiat, marţi seară, la intrarea în Atârnaţi, judeţul Teleorman. 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: