Bistriţa-Năsăud: Preşedintele organizaţiei municipale a PNL anunţă contestaţie la BEC pentru renumărarea voturilor

Sursa foto: Facebook

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Bistriţa, Sorin Hangan, a anunţat printr-o postare pe pagina sa de socializare că liberalii au depus contestaţie la Biroul Electoral Central faţă de decizia Biroului Electoral Judeţean de a nu fi reverificate voturile date pentru funcţia de primar al municipiului.

Potrivit lui Hangan, aceasta este „ultima şansă”, prin care PNL speră să schimbe rezultatul votului din 9 iunie, care l-a dat câştigător pe candidatul PSD, Gabriel Lazany, cu opt voturi în faţa edilului în funcţie, Ioan Turc, lider al organizaţiei judeţene a PNL Bistriţa-Năsăud.

„În acest moment, suntem în situaţia în care colega noastră, deputatul Diana Morar, a trimis contestaţia la Biroul Electoral Central în care cerem renumărarea voturilor! În prealabil, Biroul Electoral Municipal a admis contestaţia noastră de renumărare a voturilor, însă Biroul Electoral Judeţean a admis contestaţia PSD-ului de a respinge decizia Biroului Electoral Municipal. Acum totul depinde de Bucureşti, de BEC! Din punct de vedere procedural, juridic este ultima şansă, iar bistriţenii trebuie să fie siguri de rezultatul votului lor! Într-o societate bazată pe respect şi corectitudine, nimeni nu ar trebui să înceapă un mandat asupra căruia să planeze o suspiciune. PSD şi candidatul acestui partid ar trebui să ştie şi să fie primii care să-şi dorească acest lucru”, a scris Sorin Hangan pe Facebook.

Fiind prima reacţie din partea liberalilor bistriţeni după anunţarea rezultatelor alegerilor locale, preşedintele PNL Bistriţa a ţinut să mulţumească cetăţenilor care le-au acordat votul şi să motiveze tăcerea din ultimele zile.

„Votul a peste 15.000 dintre dumneavoastră, cetăţeni ai Bistriţei, pentru care vă mulţumim din tot sufletul, şi grija faţă de rezultatul real al alegerilor arată că PNL este un partid al oamenilor adevăraţi. Am evitat ca partid să postăm în presă, căreia îi mulţumim pentru spiritul deontologic, sau pe reţelele de socializare munca depusă pentru a contesta rezultatul alegerilor locale pentru Primăria Bistriţa până nu am avut ceva concret”, se mai arată în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: