Alfred Simonis, de Ziua Senatului: Consider că sistemul BICAMERAL trebuie păstrat, iar rolul Senatului trebuie ÎNTĂRIT

Sursă foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

„Suntem încă o democrație tânără, de aceea consider că sistemul bicameral trebuie păstrat”, afirmă președintele interimar al Camerei Deputaților, la evenimentul de marcare a 160 de ani de la înființarea Senatului României.

Simonis declară că rolul Senatului trebuie întărit, astfel încât „legile pe care le facem să fie cât mai bune”.

Aveți un rol esențial în promovarea unor legi echitabile și durabile, în susținerea valorilor democratice și în protejarea drepturilor și libertăților fundamentale. Trăim într-o lume dinamică, unde inovația și cooperare internațională sunt cheia succesului. În acest context, Senatul trebuie să rămână un promotor al reformelor și al deschiderii către noi oportunități prin diplomația parlamentară, mai spune Simonis, la tribuna Senatului.

Președintele Camerei Deputaților le transmite colegilor din camera superioară a Parlamentului că au „un rol esențial în promovarea unor legi echitabile și durabile”.

Aveți un rol esențial în promovarea unor legi echitabile și durabile, în susținerea valorilor democratice și în protejarea drepturilor și libertăților fundamentale. Trăim într-o lume dinamică, unde inovația și cooperare internațională sunt cheia succesului. În acest context, Senatul trebuie să rămână un promotor al reformelor și al deschiderii către noi oportunități prin diplomația parlamentară.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: