METEO Caniculă și disconfort termic în trei sferturi din țară

canicula apa vara
Sursa foto: Unsplash.com

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis, pentru luni, un cod galben de caniculă, dar și disconfort termic accentuat.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că luni valul de căldură se va extinde în vestul, sudul şi parţial estul ţării.

Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 şi 23 de grade, notează adevarul.ro.

Vremea se menține călduroasă și în Capitală, unde luni temperaturile vor urca până la 36 de grade Celsius, anunță meteorologii în prognoza specială pentru București.

 „De luni dimineața până marți, la ora 10.00, vremea va deveni caniculară, cu disconfortul termic în creștere și un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, trecător cu unele înnorări după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18-21 de grade”, potrivit ANM.

Meteorologii subliniază că marţi valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată ţara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul şi parţial în centrul ţării.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: