Data alegerilor prezidenţiale e încă în aer. PSD şi PNL nu au ajuns încă la un acord

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Negocieri blocate în coaliția PSD-PNL privind data prezidențialelor. Discuțiile, fără rezultat miercuri seară, vor fi reluate în următoarea perioadă

Liderii PSD și PNL nu au ajuns la un acord, miercuri seară, în ședința Coaliției, pentru a tranșa data alegerilor prezidențiale și modul în care vor colabora pe viitor cele două partide. Cele două părți vor relua negocierile joi.

Blocaj în Coaliție cu prezidențialele

PSD și PNL nu au reușit să găsească un acord, miercuri seara, în ședința în care s-au reunit, pentru a stabili data alegerilor prezidențiale și viitoarea colaborare dintre cele două partide. Nici unul din cele două partide nu a cedat însă.

Liderii PSD și PNL s-au reunit, miercuri seara, în ședință, la Palatul Victoria, pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale și a decide dacă vor merge cu un candidat comun sau cu candidați separați. Numai că discuțiile nu au avut nici un rezultat, liberalii părăsind masa negocierilor, potrivit unor surse. Social-democrații insistă în continuare că alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc în luna septembrie, în timp de liberalii vor ca ele să se desfășoare în noiembrie sau decembrie

Ciucă: „Primim semnale, nu există timp pentru dezbateri”

Sedința de Guvern care era programată joi a fost suspendată, în lipsa unui consens pentru Hotărârea de Guvern care ar fi stabilit data alegerilor prezidențiale. Anterior ședinței de miercuri seară, președintele PNL, Nicolae Ciucă, declara că ideea unui candidat comun „a ieșit din sfera de interes”, atât a liberalilor cât și a social-democraților.

„Vom discuta, sigur, aspectele legate de data alegerilor. Problema candidatului comun cred că a ieşit din raza de interes a amândurora, fără niciun fel de limitare. Şi noi ne dorim foarte mult să discutăm cât se poate de serios acest aspect al datei alegerilor, ţinând cont de faptul că sunt foarte multe mesaje şi de la mediul asociativ şi de la societatea civilă, de la cetăţeni, legat de faptul că luna septembrie înseamnă practic să înceapă campania în perioada vacanţelor, nu există timpul necesar pentru dezbateri şi, ca atare, apare aşa ca fiind ceva care se vrea grăbit, fără să se ţină cont de relevanţa funcţiei prezidenţiale”, a spus liderul liberalilor.

„Şi, de aceea, cred că trebuie să discutăm, este normal să discutăm. Mai mult decât atât, trebuie să discutăm în seara aceasta şi celelalte chestiuni legate de guvernare, pentru că ne apropiem de încheierea primei jumătăţi a anului bugetar şi trebuie să vedem celelalte aspecte care ţin de guvernare”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Să nu mai creadă cineva că poate să păcălească oamenii atât de uşor”

Nicolae Ciucă a răspuns și la întrebarea dacă dorința PSD pentru prezidențiale în septembrie este legată de majorarea pensiilor: „Eu îmi doresc foarte mult să nu mai creadă cineva că poate să păcălească oamenii atât de uşor”. „Ca atare, dacă există posibilitatea să demonstrăm că nu acesta este obiectivul, atunci putem să mutăm data alegerilor”, a adăugat el.

Ciolacu: „Șmecheria se oprește la poarta Palatului Victoria”

Anterior, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a insistat că nu dorește mutarea alegerilor prezidențiale dincolo de luna septembrie, invocând cuvântul său dat în fața partidelor politice cu privire la luna septembrie ca stabilită pentru scrutin.

„Eu nu pot să mă mai uit în ochii niciunui șef de partid din România dacă aș veni ca premier să spun că schimb data alegerilor din septembrie. Am spus clar că nu voi anunța comasarea alegerilor dacă nu am un calendar clar și asumat în coaliție. Dacă vrem să mergem cu șmecherie, șmecheria se oprește la poarta Palatului Victoria. Guvernul României e Guvernul României. Dacă vrei respect de la români, trebuie să te ții de cuvânt”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: