Ce ţară îi atrage ca un magnet pe milionarii lumii în 2024: „Caută pășuni mai verzi și porturi mai sigure”

Sursa foto: X

Potrivit unui raport privind migraţia persoanelor cu o avere netă de peste un milion de dolari, există câteva state care îi atrag ca un magnet pe milionarii lumii, iar unul dintre ele deţine recordul pentru al treilea an consecutiv.

Astfel, în 2024, se așteaptă ca un număr record de 128.000 de persoane cu avere netă mare, cu o avere lichidă investibilă de un milion de dolari sau mai mult, să migreze. Acest număr depășește recordul anterior de 120.000 de milionari, stabilit anul trecut, potrivit Henley Private Wealth Migration Report, care anunţă că 2024 „se anunță a fi un moment de cotitură în migrația globală a bogăției”.

Emiratele Arabe Unite conduc pentru al treilea an consecutiv în topul mondial al destinațiilor de top pentru cei bogați, așteptându-se să înregistreze un aflux record de 6.700 de milionari până la sfârșitul anului, potrivit raportului Henley Private Wealth Migration Report 2024.

Pe locul al doilea se află Statele Unite în ceea ce privește atragerea persoanelor străine cu averi mari, unde se estimează că se va înregistra un aflux de 3.800 de milionari în 2024. La polul opus este China, care se așteaptă să înregistreze cel mai mare exod, cu un număr de 15.200 de milionari care se preconizează că vor părăsi țara până la sfârșitul anului, relatează cnbc.

Datele pentru acest raport au fost furnizate de firma globală de informații despre averi New World Wealth și prezintă informații despre intrările și ieșirile de milionari și despre modelele de migrație ale acestora la nivel global.

„Această mare migrație a milionarilor este «un canar în mina de cărbuni», semnalând o schimbare profundă a peisajului global și a geografiei bogăției și puterii, cu implicații de anvergură pentru traiectoria viitoare a națiunilor pe care le lasă în urmă sau a celor în care își fac noua casă”, a declarat în raport Dominic Volek, șeful grupului de clienți privați la Henley & Partners.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: