Ce este sistemul de rachete Patriot, cât costă și cum poate ajuta Ucraina

Sursă foto: Facebook

Înaintea vizitei lui Volodimir Zelenski, la Washington, administraţia Biden a declarat că va oferi Ucrainei ajutor militar în valoare de încă 1,85 miliarde de dolari, inclusiv sistemul de apărare antiaeriană Patriot, despre care liderul ucrainean a declarat că ţara sa are nevoie urgentă pentru a se apăra de atacurile ruseşti.

Sistemele de rachete Patriot au fost mult timp un obiect de interes pentru SUA și aliații din zonele disputate ale lumii, ca un scut râvnit împotriva rachetelor.

Sistemul Patriot „este unul dintre cele mai utilizate, fiabile și dovedite sisteme de apărare antirachetă aeriană de pe piață”, iar capacitatea de apărare ar putea ajuta Ucraina să se apere împotriva rachetelor balistice furnizate de Iran, a declarat Tom Karako, director al proiectului de apărare antirachetă din cadrul Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, potrivit AP.

SUA trimit rachete Patriot în Ucraina
Prin urmare, a fost un punct de cotitură critic atunci când a apărut săptămâna aceasta vestea că SUA au fost de acord să trimită o baterie de rachete Patriot în Ucraina. Este ceva ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și-a dorit de multe luni pentru a spori apărarea aeriană a țării. Sistemul Patriot vine într-un moment sensibil, în contextul bombardamentelor rusești care au afectat puternic infrastructura Ucrainei și au lăsat mii de oameni în beznă și frig.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: