Trump, despre oferirea rezidenţei permanentă străinilor cu diplome de studii superioare obţinute în SUA

Donald Trump
Sursa foto: X

Donald Trump a declarat că guvernul american ar trebui să acorde „automat” dreptul la rezidenţă permanentă străinilor cu diplome de studii superioare obţinute în SUA, într-un moment în care imigraţia se impune ca un subiect major al campaniei prezidenţiale americane, informează AFP.

„Ar trebui să obţineţi automat – în cadrul diplomei voastre – ‘green card’ pentru a putea rămâne în această ţară”, a declarat fostul preşedinte american într-un interviu pentru podcastul All-In publicat joi și citat de Agerpres.

„Green card” este numele dat dreptului la rezidenţă permanentă în SUA. Candidatul republican pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie era întrebat despre restricţiile asupra imigraţiei cale limitează, potrivit jurnalistului ce realiza interviul, competitivitatea SUA şi „capacitatea lor de a-i importa pe cei mai buni şi mai inteligenţi în America”.

Donald Trump a spus că „ştie poveştile unor oameni care au obţinut o diplomă la o super universitate (…) şi care doresc cu disperare să rămână aici”, în SUA.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: