Foamea de putere a PSD – cea mai mare amenințare pentru România

Sursa foto: Facebook / Captură video

Înfierbântat de victoria de la alegerile locale, PSD revine la apucăturile de partid-stat și vrea toată puterea în România: președinte, Guvern și Parlament.

Aripa dură din PSD îl presează pe Marcel Ciolacu să facă alegeri prezidențiale în septembrie, în speranța că le va câștiga. Septembrie e o lună foarte importantă pentru PSD, fiindcă 3 milioane de pensionari vor primi pensii mărite începând cu septembrie.

PSD mizează astfel pe pensionarii mulțumiți de mărirea pensiilor de către Guvernul Ciolacu și speră că pensionarii își vor arăta recunoștința votând candidatul prezidențial Marcel Ciolacu. Ar fi vorba probabil de cea mai mare mită electorală din istoria României.

Pesediștii speră apoi că valul pro-PSD de la alegerile prezidențiale va influența în mod decisiv alegerile parlamentare din decembrie, ducând la un scor ridicat pentru PSD, care le va permite să aibă și premierul României, dar și președinții celor două Camere ale Parlamentului.

Această abordare a PSD riscă însă să arunce în aer stabilitatea politică, determinând opoziția puternică a liberalilor și ducând la coalizarea tuturor celorlalte forțe împotriva PSD. Se pare că aripa dură din PSD a uitat lecțiile din perioada Ponta și din perioada Dragnea, când intenția de a acapara complet puterea a generat o masivă reacție de respingere din partea întregii societăți.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: