Ministrul Agriculturii participă la Consiliul AgriFish de la Luxemburg

Sursă foto: Facebook / Florin Barbu

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă luni, la Consiliul AgriFish de la Luxemburg. Printre punctele importante de pe ordinea de zi se află aprobarea unui set de concluzii privind viitorul agriculturii în UE. România va supune atenţiei Comisiei Europene chestiunea legată de eligibilitatea achiziţiei de animale de reproducţie în cadrul planurilor strategice PAC (Politica Agricolă Comună), având în vedere trendul descendent al efectivelor de animale.

”Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuţ Barbu, participă în data de 24 iunie 2024 la Consiliul AgriFish de la Luxemburg. Printre punctele importante de pe ordinea de zi se află aprobarea unui set de concluzii privind viitorul agriculturii în UE”, informează ministerul.

În cadrul unei sesiuni publice, preşedinţia belgiană va oferi informaţii actualizate cu privire la cele patru dosare legislative în curs. Este vorba de propuneri de regulamente ce vizează materialul de reproducere a plantelor, materialul forestier de reproducere, necesitatea unui cadru de monitorizare a pădurilor, precum şi protecţia animalelor în timpul transportului.

Tot în sesiune publică, Comisia îşi va prezenta comunicarea referitoare la situaţia actuală a pescuitului sustenabil în UE şi la orientările pentru stabilirea posibilităţilor de pescuit pentru 2025. Miniştrii pescuitului vor avea ulterior ocazia de a-şi exprima opiniile cu privire la acest subiect şi de a-şi evidenţia priorităţile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: