VIDEO Șoșoacă va reprezenta România la Bruxelles: „Un circ pe care îl vedem cu toții!”

Dianei Şoşoacă
Sursa foto: facebook

Într-o intervenție recentă în emisiunea Puterea Știrilor, analistul politic Cătălin Dumitru a discutat despre controversata prezență a Dianei Șoșoacă în Parlamentul European și implicațiile acesteia asupra imaginii României. Dumitru a subliniat paradoxul suveraniștilor care, plătiți de Parlamentul European, promovează ideea desființării Uniunii Europene.

„Mie mi se pare ușor distopic așa să facem un grup de suveraniști care vor merge la Bruxelles și vor fi plătiți de Parlament European, care susține această Uniune, Uniunea Europeană.  Ei se duc acolo și ne spun că de fapt, nu ar dori să mai existe Uniunea Europeană, în timp ce sunt plătiți destul de bine pentru treaba asta. Ne arată că și în România există grupuri de oameni care sunt interesați de entertainment politic, pentru că de fapt, Diana Șoșoacă a crescut foarte mult  pe acele rețele de socializare, făcând un circ pe care îl vedem cu toții. Nu e nimic surprinzător în chestiunea asta, doar că, într-adevăr, iată că va ajunge să comunice în numele României la Bruxelles, ceea ce nu o să fie foarte plăcut pentru imaginea României în general.

Deja a și început să facă niște filmulețe. E drept că deocamdată n-am văzut să derapeze foarte mult, dar nu mă îndoiesc că își va schimba discursul de azi pe mâine.” a spus Dumitru.

Un aspect interesant abordat de Dumitru este modul în care Șoșoacă a reușit să câștige sprijinul diasporei.

„În primul rând că diaspora se informează foarte puțin despre ce se întâmplă real în România. Am zis, un fel de entertainment politic care ajunge ușor și atunci oamenii zic păi, dacă asta există, asta avem, asta votăm. Ceilalți care comunică într-un mod serios și prea sobru, nu reușesc să treacă mai departe de aceste rețele. A ajuns să speculeze lipsa de informare a oamenilor din diaspora legat de ce se întâmplă în România

Nu cred că diaspora s-a schimbat în bine din punct de vedere al votului. S-a schimbat în sensul în care mergem și noi în vacanțe în diverse țări și parcă totuși nu mai vezi doar oamenii care lucrează pe șantier și atât. Adică sunt din ce în ce mai sus românii care lucrează în afară din punct de vedere al job-urilor. De-asta zic că cumva diaspora s-a mai elevat, au devenit mult mai bine.

Diaspora de obicei votează cu candidatul de dreapta.” a subliniat analistul politic.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: