VIDEO Victor Negrescu, PSD: Nimeni nu știe ce își dorește președintele României

Retragerea lui Klaus Iohannis din cursa pentru șefia NATO urmată de nominalizarea oficială a lui Mark Rutte a fost comentată de Victor Negrescu, europarlamentar PSD, invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, realizată de Marinela Angheluș.

„Nimeni nu știe ce își dorește președintele României. Evident, nu trebuie ca dânsul să se exprime, trebuie să aibă oameni care să-l ajute în acest sens. La finalul zilei, chiar dacă noi avem opțiuni politice diferite, dânsul fiind de dreapta, eu fiind de stânga, e interesul României să aibă oameni în poziții-cheie. Or, pentru a avea oameni în poziții cheie trebuie să învățăm să depășim disputele politice și pentru asta trebuie să existe comunicare. Din nefericire, nu există acest tip de comunicare și acest lucru practic reducere oportunitățile noastre de a obține funcții suplimentare. Vreau să vă spun și compar aici atitudinea pe care o are premierul României, Marcel Ciolacu. Vreau să vă spun că premierul României, încă de acum câteva luni a început discuțiile cu oficiali europeni privind reprezentarea României la nivelul Comisiei Europene. Discută și cu reprezentanții celorlalte partide. Știu că există consultări instituționale și cu celelalte instituții din România, tocmai pentru că nu e vorba de interesul unui partid, aici este vorba de interesul național și eu sper ca aceasta să fie perspectiva noastră atunci când negociem funcțiile de reprezentare pentru țara noastră, pentru că aceste funcții nu se acordă pe persoană fizică”, a explicat europarlamentarul PSD.

Acesta a subliniat faptul că funcțiile de acest gen se acordă în raport cu țara pe care o reprezintă și că totul depinde de elemente diplomatice complexe. Legat de speculațiile apărute în presă privind cedarea de către Iohannis a sistemului Patriot pentru a obține șefia NATO, Victor Negrescu spune că, la acest nivel, nu se poate vorbi despre un troc.

„Modelul acesta – îți dau ceva, îmi dai ceva nu reușește în politica europeană sau internațională. E nevoie de mult mai multă diplomație, abilități de a aborda lucrurile diferit de cele pe care le vedem, poate uneori prezentate de anumiți experți în sensul acesta. Pe de o parte, Ucraina avea nevoie de ajutor, pe de altă partenerii noștri strategici n-au cerut acest tip de sprijin. De cealaltă parte, este evident că România merită să fie reprezentată cât se poate de bine în instituțiile europene și internaționale, dar pentru asta trebuie să avem o strategie coerentă și, evident, cel puțin din partea mea, din partea colegilor mei din PSD, noi suntem tot timpul dispuși la dialog pentru a obține o reprezentare cât mai bună pentru România, indiferent de nume. Dar pentru asta, ca să fim implicați, dăm concurs, așa cum se face, pe posturile acestei europene pe care în prezent le negociem”, a mai explicat Victor Negrescu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: