Polonia și Țările Baltice solicită UE sprijin sporit pentru apărarea frontierelor cu Rusia și Belarus

Sursa foto- x

Polonia, Lituania, Letonia și Estonia au cerut miercuri, 26 iunie, Uniunii Europene să construiască o linie de apărare de-a lungul frontierei lor cu Rusia și Belarus pentru a proteja UE de amenințările militare și de alte acțiuni dăunătoare ale Moscovei.

Într-o scrisoare adresată atât președintelui Consiliului European, Charles Michel, cât și președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care va fi discutată joi la summitul de la Bruxelles, liderii celor patru țări care se învecinează cu Rusia și Belarus au subliniat că proiectul, menit să protejeze blocul de 27 de națiuni și pe cei 450 de milioane de cetățeni ai săi, va necesita, de asemenea, sprijin financiar din partea tuturor statelor membre.

Construirea unui sistem de infrastructură de apărare de-a lungul frontierei externe a UE cu Rusia și Belarus va răspunde nevoii grave și urgente de a proteja UE de amenințările militare și hibride”, transmite agenția de presă Pravda.

Amenințările de care se tem aceste națiuni cuprind o combinație de tactici militare și nemilitare, atât secrete, cât și deschise, inclusiv dezinformarea, atacurile cibernetice, presiunea economică și deplasarea migranților peste frontiere.

Scrisoarea precizează că amploarea și costul acestor eforturi colective necesită măsuri specifice ale UE pentru susținerea lor politică și financiară.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: