Forza Italia va vota pentru Ursula von der Leyen în pofida abţinerii lui Meloni

Sursă foto: Facebook/ Antonio Tajani

Partidul Forza Italia, care face parte din coaliţia de dreapta aflată la putere în Italia, va vota în favoarea Ursulei von der Leyen pentru conducerea Comisiei Europene, a declarat vineri ministrul de externe şi şef al partidului, Antonio Tajani, citat de Reuters.

Anunţul este în conformitate cu poziţia Partidului Popular European (PPE) de centru-dreapta, dar contrastează cu decizia premierului italian Giorgia Meloni de a se abţine de la susţinerea celui de-al doilea mandat al lui von der Leyen la summitul liderilor UE de joi.

„Forza Italia o va vota pe (Roberta) Metsola preşedinte al Parlamentului şi pe von der Leyen la conducerea Comisiei Europene. În ton cu PPE”, a afirmat Tajani într-o postare pe reţeaua de socializare X.

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni a criticat miercuri planurile de repartizare a funcţiilor de conducere în cadrul instituţiilor UE, afirmând că se ignoră ascensiunea partidelor de dreapta la ultimele alegeri pentru Parlamentul European.

Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia) fac parte din Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (CRE) , Liga face parte din Identitate şi Democraţie (ID), un grup politic de dreapta spre extrema dreaptă, în timp ce Forza Italia este parte a PPE.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: