VIDEO Din Ministerul Educației se anunță „un plan ambițios de modernizare a examenelor și a programei școlare”

Captură video

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor că Ministerul Educației și-a asumat prin legea adoptată la începutul acestui an școlar un plan ambițios de modernizare a examenelor și a programei școlare.

„Acesta este și planul Ministerul Educației asumat prin legea proaspăt adoptată la începutul acestui an școlar. Avem în lucru noi planuri, programe școlare și ulterior vor urma și manualele școlare astfel încât să schimbăm structura examenelor de bacalaureat.

Dar nu numai asta, ci și conținuturile disciplinelor de studiu. Lucrăm cu programele pe care le-am parcurs în ultimii 4 ani pentru liceu și gimnaziu, nu putem să cerem elevilor altceva decât ce i-am învățat. Prin urmare, aceste subiecte sunt în concordanță cu programa parcursă. Dar da, se simte nevoia unei îmbunătățiri a subiectelor și există într-adevăr, în spațiu public o discuție că subiectele sunt  pe un anumit șablon și oarecum este adevărat lucrul ăsta. Suntem conștienți de asta și lucrăm deja la îmbunătățire.” a spus Sorin Ion.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: