Ciucă: Am convingerea că intrarea Rheinmetall pe piața românească va atrage și alți investitori germani de calibru

Sursa foto: Facebook
Nicolae Ciucă, președintele Senatului, s-a întâlnit în această dimineață cu directorul executiv al Reihnmetall, Armin Papperger. Reihnmetall este producătorul german de armament care a cumpărat recent Automecanica Mediaș. În cadrul acestei întâlniri, Papperger a prezentat planurile de dezvoltare pregătite pentru România.
„Automecanica Mediaș are capacitatea să devină o companie fanion a industriei românești de apărare. Armin Papperger, CEO al Rheinmetall – investitorul care a cumpărat fabrica – mi-a prezentat planurile de dezvoltare pe care le-a pregătit pentru România, în întâlnirea pe care am avut-o în această dimineață la Senat.
În acest context geopolitic complicat și plin de provocări, stimularea producției de echipamente destinate domeniului militar este o prioritate pentru toate statele membre NATO. Am convingerea că intrarea Rheinmetall pe piața românească va atrage și alți investitori germani de calibru.”, a transmis Nicolae Ciucă pe pagina oficială de Facebook.
De asemenea Rheinmetall şi Leonardo din Italia au format o companie recent, ca prim pas în consolidarea sectorului european al vehiculelor de apărare. Piața europeană ar putea ajunge astfel la o valoare de 50 de miliarde de euro, potrivit News.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: