Piaţa criptomonedelor a pierdut 170 de miliarde dolari din cauza plăţilor utilizatorilor platformei cripto Mt. Gox

Sursa foto; pexels

Criptomonedele au scăzut accentuat vineri, în timp ce investitorii s-au concentrat pe plăţile a aproape 9 miliarde de dolari către utilizatorii platformei de tranzacţionare a Bitcoin prăbuşite Mt. Gox, transmite CNBC.

Preţul bitcoin a scăzut cu 3% la 55.591,58 USD pe unitate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinGecko.

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut anterior până la 54.500,53 USD, marcând pentru prima dată când s-a tranzacţionat sub nivelul de 55.000 USD după 27 februarie.

Criptomoneda Ether, între timp, a scăzut cu aproximativ 5%, până la 2.972,82 USD pe unitate.

La un moment dat, întreaga piaţă a criptomonedelor a pierdut peste 170 de miliarde de dolari în capitalizarea bursieră combinată într-o perioadă de 24 de ore, potrivit datelor CoinGecko.

Vineri, administratorul pentru faliment al Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi, a declarat că a început să efectueze rambursări în bitcoin şi bitcoin cash către unii dintre creditori, printr-o serie de platforme cripto desemnate.

Administratorul Mt. Gox nu a specificat câţi bani au fost transferaţi către aceste platforme. El a menţionat că fondurile rămase vor fi returnate creditorilor odată ce sunt îndeplinite o serie de condiţii, inclusiv confirmarea validităţii conturilor înregistrate şi finalizarea discuţiilor dintre mandatar şi platformele cripto desemnate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: