Tulcea: Populaţia nu a sesizat autorităţile cu privire la căderea unor drone în judeţ

Sursa foto: X

Nicio persoană din judeţul Tulcea, avertizată sâmbătă dimineaţa cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe fondul războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, nu a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a confirma faptul că pe teritoriul României au căzut obiecte care ar putea fi fragmente de drone, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta”, Dan Năstase.

Sâmbătă dimineaţa, populaţia din comunităţile aflate la graniţa româno-ucraineană a primit mesaj RO-ALERT cu privire la un potenţial pericol ca din spaţiul aerian să cadă obiecte provenite din drone, urmare a conflictului armat care se desfăşoară lângă graniţă.

„Mesajul a fost transmis la ora 6,41, iar până acum nu au fost înregistrate apeluri la 112 din partea populaţiei care să semnaleze căderea unor obiecte pe teritoriul judeţului”, a precizat reprezentantul ISU Delta.

Potrivit unui comunicat al ISU Delta, mesajul RO-ALERT a fost transmis ca urmare a semnalării unor posibile acţiuni ale forţelor armate pe teritoriul Ucrainei.

„Structurile cu rol de apărare ale statului român au notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie, care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-ALERT către populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea, mai exact zona limitrofă graniţei de stat cu Ucraina. (…) Menţionăm că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federaţiei Ruse, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situaţia de la graniţă”, se precizează în comunicatul ISU Delta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: