Bebelușul de campanie. Cum și-a transformat George Simion copilul în instrument electoral

George Simion AUR
George Simion / Sursa foto: George Simion /AUR

Recent, scena politică din România a fost martora unei controverse ce gravitează în jurul liderului AUR, George Simion, și a bebelușului său de doar câteva luni. Criticii susțin că Simion și-a expus copilul într-un mod care depășește limitele eticii politice, folosindu-l ca pe un instrument de marketing electoral. De la filmări de campanie la botezuri publice, gesturile sale au stârnit reacții virulente din partea opiniei publice și a altor politicieni.

Bebelușul lui Simion, în campania electorală

La nici trei luni de la naștere, copilul lui George Simion a fost prezentat în diverse materiale de campanie, provocând îngrijorări privind expunerea prematură și nejustificată a unui nou-născut în spațiul public. În loc să protejeze intimitatea familiei și mai ales a copilului, Simion a ales să profite de inocența acestuia pentru a atrage simpatia electoratului.

Simion și-a botezat copilul și a chemat 1000 de invitați și 4 nași, în ceea ce trebuia să fie un eveniment de familie, privat.

Gata, băiatul meu, de acum în rândul creștinilor. Mama și tata te vor ajuta să crești MARE”, a scris George Simion pe pagina sa de Facebook.

Simion a afirmat că au două perechi de nași, de la Suceava și de la Tulcea, „unde a rămas Ilinca însărcinată”. În ce privește evenimentul a afirmat că va fi „o petrecere câmpenească”, în aer liber.

Vor cânta Nicolae Voiculeț, Nicușor Iordan, Laura Olteanu. O să stăm afară, nu se întâmplă nimic în interior. Nu o să fim la costum, ci îmbrăcați în ie sau casual”, a adăugat Simon.

Acțiunile lui Simion nu ar trebui să ne surprindă. Amintim că nunta lui Simion s-a vrut a fi un eveniment megaloman, cu zeci de mii de invitați. Obiectivul atunci ca și acum este atragerea atenției electoratului.

Cu alte cuvinte, acțiunile lui George Simion sunt percepute de mulți ca fiind calculate și lipsite de scrupule. Folosirea botezului copilului drept o scenă pentru a câștiga puncte electorale este un gest care a șocat și dezamăgit mulți susținători AUR. În loc să fie un eveniment privat, dedicat exclusiv familiei, botezul a devenit o platformă politică, întărită de prezența camerelor de filmat și a mass-media.

O strategie disperată?

Într-un peisaj politic în care soluțiile reale par să lipsească, George Simion pare să fi recurs la o strategie disperată pentru a-și menține poziția în sondaje. Bebelușul său a devenit o piesă centrală într-un joc politic periculos, ceea ce ridică întrebări despre limitele pe care politicienii sunt dispuși să le depășească pentru a obține puterea.

Criticii nu au întârziat să-l acuze pe Simion de exploatarea cinică a familiei sale pentru câștiguri politice. Folosirea unui nou-născut într-o astfel de manieră ridică probleme serioase de etică. Este legitim ca un politician să își expună familia, și în special copiii, în lumina reflectoarelor pentru a-și spori popularitatea? Într-o societate care valorizează protecția minorilor, gestul lui Simion este privit de mulți ca o încălcare flagrantă a acestei valori.

În concluzie, George Simion și-a pus în joc credibilitatea și imaginea publică prin decizia de a-și folosi copilul în scopuri electorale. Departe de a genera empatie și sprijin, aceste acțiuni au stârnit critici vehemente și au ridicat semne de întrebare cu privire la limitele moralității în politică. Într-un context în care integritatea și etica ar trebui să prevaleze, comportamentul liderului AUR pune sub semnul întrebării capacitatea sa de a acționa în interesul public și nu doar în cel personal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: