Euro mare, jucători fără căutare. România a impresionat, dar nimeni nu se înghesuie să-i ia pe tricolori

Sursa foto: Facebook / Echipa naţională de fotbal a României

Turneul final este așteptat de jucători în speranța obținerii unui transfer cât mai bun. Avem exemplele Coppei del Mondo 1990, când fotbaliștii români au ajuns la ele mai importante echipe ale lumii – atunci au beneficiat și de deschiderea granițelor după Revoluție – dar și al altor competiții majore care i-au propulsat pe jucătorii noștri la cluburi mari.

Euro 2024 ar fi trebuit să respecte același tipare, mai ales că în țară se apreciază că am făcut un turneu bun. Însă nimeni nu se înghesuie să alerge după semnătura tricolorilor, semn că din afară performanța României nu se vede la fel. De altfel, în afară de portarul Florin Niță, de fundașul Radu Drăgușin și parțial de Dennis Man sau Andrei Rațiu, jucătorii noștri nu s-au evidențiat. A făcut-o unitatea grupului, dar cum aceasta nu poate fi transferată ”la pachet”, tricolorii revin, cu mici foarte excepții, la echipele lor de club sau își caută un angajament cât de cât acceptabil – cazul celor care au rămas liberi de contract.

Florin Niță e liber de contract

Să vedem cum stau cei 26 de jucători aleși de Edi Iordănescu să ne reprezinte la Euro 2024. În privința portarilor, Ștefan Târnovanu și Horațiu Moldovan nu au prins niciun minut, astfel că nu sunt mult de discutat asupra lor. Primul va reveni la FCSB, în timp ce al doilea trebuie să-și rezolve situația la club.

Transferat în iarnă la Atletico Madrid, Moldovan nu s-a impus, a pierdut locul de titular și în naționala României și a declarat că vrea să plece la o echipă la care poate juca. Nu s-a concretizat nimic până acum. Surprinzător, Florin Niță, cel mai bun jucător român de la Euro, este în prezent fără angajament. El a cerut un salariu de 1,3 milioane de euro și un bonus de 400.000 de euro de la ultimul club la care a activat, Gaziantep, dar turcii strâmbă încă din nas, chiar și după evoluțiile bune de la turneul final.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: