Vălean, despre acordul de liberalizare a transportului rutier între Ucraina şi UE: S-a introdus mai multă stricteţe

Sursă foto: Facebook/ Adina Ioana Vălean

Acordul actual de liberalizare a transportului rutier între Ucraina şi Uniunea Europeană vine cu o înăsprire a regulilor pentru transportatorii ucraineni, tocmai pentru a da garanţii statelor membre, în special celor din prima linie, că nu se fac abuzuri şi că regulile europene sunt respectate şi de transportatorii din Ucraina, a afirmat, marţi, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, la conferinţa de bilanţ.

Declaraţia comisarului vine ca răspuns la afirmaţiile FORT, potrivit cărora „Comisia Europeană a decis că transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriţi nici la vamă, nici în trafic”.

„Nu e scutit nimeni de nimic. Este vorba de prelungirea acordului de liberalizare a transportului rutier între Ucraina şi Uniunea Europeană. În primăvară am prelungit şi acordul Moldovei cu Uniunea Europeană şi n-a mai zis nimeni nimic, dar, din cauza disputelor existente între Polonia şi Ucraina pe transportul rutier, de data aceasta pentru prelungirea acordului cu Ucraina s-au luat măsuri de siguranţă, să spunem, sporite. Asta ce înseamnă? Înseamnă mai multe garanţii că acest transport se va desfăşura sub verificare, sub reguli clare. Deci, este exact opusul la ceea ce am văzut că spun transportatorii români, ceea ce mă miră, pentru că, în general, transportatorii români sunt foarte buni cunoscători ai legislaţie

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: