VIDEO Summitul NATO. „Nu se va anunța aderarea Ucrainei, Moldovei și Georgiei” – Ștefan Popescu

Sursa: Facebook

Şefii de stat şi de guvern din ţările membre NATO se reunesc la Washington pentru un summit aniversar – se împlinesc 75 de ani de la crearea alianţei. 

În cadrul acestui context, Ștefan Popescu, a vorbit în cadrul emisiunii Puterea Știrilor despre ce ar putea obține România de la acest summit. Analistul de politică a subliniat că summitul va reitera poziția exprimată încă de la întâlnirea de la București, conform căreia Ucraina, Moldova și Georgia au vocația de a intra în NATO. Cu toate acestea, nu se vor lua decizii definitive privind aderarea acestor state.

„Noua administrație nu va anunța o aderare ireversibilă a Ucrainei la Organizația Tratatului Nord-Atlantic și implicit nici pentru Moldova și Georgia. Ce s-ar putea spera? O consolidare a prezenței americane pe teritoriul României și pe flancul estic. Cred că Summitul va relua ceea ce s-a spus de la București încoace că Ucraina, Moldova și Georgia au vocația să intre în organizație dar nu se va lua nimic ferm. Nu întâmplător se semnează aceste acorduri bilaterale de către state din Organizația Tratatului Nord-Atlantic, dar nu implică organizația ca un tot .” a spus analistul de politica externă.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: