Biden mizează pe susţinătorii săi din Partidul Democrat

Sursă foto: Twitter

Joe Biden contează pe susţinătorii săi din tabăra democrată, în care o frondă incipientă nu a condus, pentru moment, la un apel masiv la retragerea candidaturii sale, în pofida unor îndoieli cu privire la energia şi rezistenţa preşedintelui, relatează AFP.

Preşedintele american joacă cartea anvergurii internaţionale, în timp ce viitorul său politic se discută pe culoarele Congresului.

El a susţinut un discurs foarte solemn – cu ajutorul prompterului – la summitul care marchează 75 de ani de la înfiinţarea NATO.

”Ucraina îl poate opri pe Putin şi o va face”, a declarat democratul în vârstă de 81 de ani, care trebuie să-şi dovedească de-acum rezistenţa şi energia la fiecare apariţie publică.

”Pentru moment, preşedintele Biden candidează, iar noi îl susţinem pe candidatul democrat care îl va bate pe Donald Trump. Este un fapt. Iată unde suntem”, a declarat un ales din California, Peter Aguilar, după o reuniune a democraţilor în Camera Reprezentanţilor.

Nu entuziasmul delirant, aşadar, ci mai degrabă pragmatismul, eventual resemnarea, domină în rândul congresmenilor Partidului Democrat care au revenit în sesiune la Washington săptămâna aceasta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: