Bogdan Stoica: Turnesolul de pe Jepii Mici

Bogdan Stoica

Ca optimist incurabil, mă simt dator să caut consecințele bune ale tragediei de pe Jepii Mici, unde o ursoaică a ieșit brusc din jnepeniș, a apucat de picioare o fată de 19 ani și a târât-o până a scăpat-o într-o prăpastie, unde biata fată a și murit. Să nu ridici din sprâncene, am găsit câteva.

Dacă n-ar fi căzut pe stânci de la o înălțime atât de mare, fata n-ar fi murit pe loc, ci în 5-10 minute, mâncată de vie. Dacă nu s-ar fi petrecut tragedia, un milion de proști ar fi continuat să hrănească urșii ca pe niște hamsteri mai mari, ignorând faptul că aceste animale sunt oportuniste și încep să urmărească cu predilecție oamenii pe care-i consideră o sursă de hrană de tipul unei tufe de zmeură. Alte câteva sute de mii vor merge pe trasee montane respectând reguli care le asigură siguranța. Plus turnesolul de pe net.

Diverși oameni cu suflet negru n-ar fi scris pe facebook dar ce a căutat fata acolo, unde e locul urșilor? și nu ne-am fi dat seama că sunt aceiași imbecili care scriu nu omorâți urșii care vin în orașe, că și orașul ăsta a fost, acum două mii de ani, tot teritoriul lor. N-aș fi remarcat încă o dată că sunt aceiași cretini care apărau virusul covid19 de libertatea individuală a oamenilor, care salutau îngropatul oamenilor în saci de plastic, care sunau la poliție când vedeau un om fără mască și care își conduceau mașinile singuri dar cu masca pe figură. Că printre ei sunt un număr copleșitor dintre cei care râdeau de gafele Vioricăi Dăncilă și de bâlbele lui Nicolae Ciucă dar au considerat jignitoare râsetele de după declarațiile stupide unor tipi ca Barna, Bulai sau Ciolos.

E clar că suntem două popoare, în acest moment, în România. Și că unul din popoare și-a sacrificat umanitatea pentru comoditate, inclusiv cea mentală, în care nu-și mai folosești gândirea critică, doar reciți stupizenii găsite pe net. Pentru cei aflați pe gardul indobitocirii complete, cărora mintea încă le mai fulgeră ca un bec stricat, las o întrebare: de ce rușii care pretind că Ucraina e parte din vechea Rusia sunt răi iar urșii care pretind că stațiunile de azi sunt parte din vechea pădure sunt buni?

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: