Predoiu la plecarea forţelor de ordine la Jocurile Olimpice din Franţa: O misiune care certifică profesionalismul

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, miercuri, că misiunea forţelor de ordine la Jocurile Olimpice din Franţa certifică nivelul de expertiză, profesionalismul poliţiştilor şi jandarmilor români în misiunile externe desfăşurate până acum.

„Este o misiune importantă şi pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Jandarmerie, pentru Poliţia de Frontieră, două arme importante ale ministerului, pentru că ea certifică, o dată în plus, nivelul de expertiză pe care îl deţineţi şi dumneavoastră şi colegii dumneavoastră, profesionalismul de care aţi dat dovadă în misiunile desfăşurate până acum şi capacitatea armelor noastre, din Ministerul Afacerilor Interne, de a face faţă unor misiuni complexe”, a declarat Predoiu, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, miercuri, AGERPRES.

El a adăugat că este o misiune importantă pentru partenerii francezi, la care participă un număr de 44 de ţări partenere, care vor desfăşura misiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice, a siguranţei cetăţenilor, a participanţilor la Jocurile Olimpice şi Paralimpice şi a turiştilor care vor vizita Parisul cu această ocazie.

„Veţi participa la aceste misiuni alături de colegi din Franţa, în primul rând, bineînţeles, dar şi de colegi din alte state. Veţi fi în elita mondială a forţelor de Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră, în general a forţelor de menţinere a ordinii şi liniştii publice. Veţi lucra alături de alte zeci de mii de colegi, 35.000 din câte am înţeles, pentru domeniul Jandarmerie şi Poliţie, deci Jandarmerie, în general, dar vor fi şi forţe private, câteva mii de experţi în domeniul securităţii”, a mai spus Predoiu.

Conform ministrului, această acţiune este o confirmare a nivelului ridicat la care au ajuns armele MAI.

„Vă subliniez faptul că este important, evident, să vă desfăşuraţi misiunile alături de colegi şi sub comanda comandanţilor dumneavoastră de acolo, dar să o faceţi respectând toate procedurile, toate regulile de intervenţie, dar şi de prudenţă, în ceea ce priveşte viaţa şi integritatea dumneavoastră fizică”, le-a transmis Predoiu celor care pleacă în misiune.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: