VIDEO Ciolacu: E normal, după 30 de ani de incapacitate a unui stat să facă ordine, că sunt lucruri care deranjează

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin


Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre protestele legatede introducerea e-TVA , că este normal, după 30 de ani de promisiuni, de incapacitate a unui stat să facă ordine şi digitalizarea ANAF, că sunt lucruri care deranjează. ”Nu pot să ridic din umeri şi să mă uit că avem cea mai mare inflaţie din Europa, că avem cel mai mare gap de TVA”, a mai spus premierul.

”Am avut întâlniri, şi cu ministrul Boloş, şi am făcut şi modificări şi pe e-Transport, Normal, după 30 de ani de promisiuni, după 30 de ani de incapacitate a unui stat să facă ordine şi să facă digitalizarea de la ANAF, sunt lucruri care deranjează. Aţi văzut disponibilitatea mea şi a colegilor ăs venim să facem modificările, după ce avem discuţiile”, a declarat premierul, întrebat despre nemuţumirile privind măsurile e-TVA.

”Avem problemele tehnice, neconcordanţele tehnice, în urma acestor discuţii, am venit cu modificările respective. Nu poţi să anulezi absolut tot, pentru că, din punctul meu de vedere, este un pas imens. Suntem în faza în care se reglează aceste lucruri”, a mai spus premierul.

”Eu m-am săturat, de 30 şi ceva de ani, vin miniştri de finanţe, vin premieri şi spun că fac digitalizare. Nu pot să ridic din umeri, prim-minstru al României, şi să mă uit că avem cea mai mare inflaţie din Europa, când mă uit la Bruxelles, e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA. Dacă doriţi un premer incapabil şi tot timpul să ies din această logică, pentru că avem nu ştiu ce alegeri, cum am văzut şi ministrul Transporturilor, care şi-a asumat. Ne dorim odată să avem autostrăzi sau le amânăm încă un an de zile, pentru că deranjăm într-un an electoral? Este cazul să fim responsabili”, a mai arătat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: