VIDEO Simona Bucura-Oprescu: Nu va fi impozit progresiv. 10% impozit doar pentru ce depășește 2000 de lei

Simona Bucura Oprescu

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a fost prezentă astăzi în direct în studioul Puterea Știrilor, pentru a explica unul dintre cele mai așteptate și comentate subiecte ale verii, respectiv recalcularea pensiilor. La întrebarea cum vor fi impozitate pensiile peste 2000 de lei, aceasta a afirmat:

„Doar partea care depășește 2.000 lei este impozitată cu impozit pe venit de 10%. De exemplu, dacă avem o pensie de 2.800 lei, este impozitată partea care trece de 2.000 lei, adică 800 lei, ceea ce înseamnă că pensionarul are de plătit un impozit de 80 lei. Dacă discutăm de o pensie de 4.000 de lei, va fi impozitată doar partea care trece de 2.000 de lei, adică 2.000 lei. 10% din 2.000 lei înseamnă 200 lei”.

Legat de planul de a se aplica un impozit progresiv pentru toate pensiile, Simona Bucura-Oprescu subliniază că, din păcate, și pe această temă au apărut comentarii care nu au legătură cu realitatea.

„Astăzi, în România, doar pensiile de serviciu sunt impozitate gradual și doar pentru partea necontributivă. Adică 20% pentru partea necontributivă mai mare decât câștigul salarial mediu brut și 15% pentru partea necontributivă mai mare decât salariul mediu net, dar mai mică decât câștigul salarial mediu brut. Deci, în ceea ce privește pensiile din sistemul public, fiindcă despre acestea discutăm, avem acea impozitare doar pentru partea care depășește 2.000 lei, care este de 10%”, a explicat ministrul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: