Ciolacu s-a referit de fapt la evaziune, nu la inflaţie, în declaraţiile de miercuri privind digitalizarea şi e-TVA

Premierul Marcel Ciolacu s-a referit miercuri, în declaraţiile făcute cu ocazia participării la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo din Popeşti-Leordeni, la evaziune, şi nu la inflaţie, când a vorbit despre faptul că ”de 30 şi ceva de ani, vin miniştri de finanţe, vin premieri şi spun că fac digitalizare”, conform unei precizări transmise de la cabinetul şefului Executivului.

”Eu m-am săturat, de 30 şi ceva de ani, vin miniştri de finanţe, vin premieri şi spun că fac digitalizare. Nu pot să ridic din umeri, prim-minstru al României, şi să mă uit că avem cea mai mare inflaţie din Europa, când mă duc la Bruxelles, e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA. Dacă doriţi un prim-ministru incapabil şi tot timpul să ies din această logică, pentru că avem nu ştiu ce alegeri, cum am văzut şi ministrul Transporturilor, care şi-a asumat. Ne dorim odată să avem autostrăzi sau le amânăm încă un an de zile, pentru că deranjăm într-un an electoral? Este cazul să fim responsabili”, a afirmat miercuri premierul.

Potrivit precizării transmise News.ro, Marcel Ciolacu se referea de fapt la evaziune, nu la inflaţie, aceasta rezultând şi din contextul declaraţiei.

Prin urmare, fraza ”Nu pot să ridic din umeri, prim-minstru al României, şi să mă uit că avem cea mai mare inflaţie din Europa, când mă duc la Bruxelles, e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA” devine: ”Nu pot să ridic din umeri, prim-minstru al României, şi să mă uit că avem cea mai mare ievaziune din Europa, când mă duc la Bruxelles, e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA”

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: