VIDEO Cătălin Predoiu: IML are termen 72 de ore pentru a finaliza analizele de sânge ale şoferilor testaţi

Cătălin Predoiu / Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a prezentat, joi, prevederile ordonanţei care modifică Ordonanţa 84 privind siguranţa pe drumuriel publice, el afirmând că IML are termen 72 de ore pentru a finaliza analizele de sânge ale şoferilor testaţi, în caz contrar, permisul este restituit. Ministrul a mai spus că analizele se fac doar de către instituţiile de medicină legală, şi nu se fac la laboratoarele Poliţiei Române, aşa cum prevedea Ordonanţa anterioară.

”Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a dezvoltat şi a modificat prevederile OUG 84, anterior adoptate, cu privire la unele dispoziţii privind siguranţa pe drumurile publice”, a anunţat ministrul de Interne, după şedinţa Executivului.

El a precizat că noua Ordonanţă în primul rând instituie un termen de 72 de ore în care instituţiile de medicină legală trebuie să elaboreze analizele toxicologice, prin care să evidenţieze sau nu a alcoolului sau a substanţelor interzise în sângele persoanelor testate pozitiv cu drug-test sau care au refuzat testarea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: