Viktor Orban vine iar în România. Va ţine discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, pe 27 iulie

Viktor Orban
Sursa foto: Orban Viktor

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă şi în acest an la Universitatea de Vară „Tuvanyos”, care se va desfăşura în perioada 23-28 iulie, la Băile Tuşnad, prezenţa sa fiind confirmată, joi, de organizatorii evenimentului, într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea-Ciuc.

Sandor Krisztina, preşedintele executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania şi responsabil cu programul politic al taberei, a precizat că, la fel ca şi anul trecut, cei care doresc să asiste la prelegerea susţinută de premierul ungar trebuie să se înregistreze în prealabil.

Viktor Orban, discurs pe 27 iulie la Băile Tuşnad

De altfel, în 2023 a fost pentru prima dată când organizatorii au solicitat înregistrarea spectatorilor, inclusiv a jurnaliştilor acreditaţi la eveniment, după ce mai mulţi membri ai unor organizaţii româneşti şi-au anunţat intenţia de a asista la discursul pe care Viktor Orban îl susţinea la Băile Tuşnad. Aceştia au venit atunci la Băile Tuşnad, dar nu li s-a permis accesul în zona în care premierul Ungariei se adresa participanţilor.

„Nu ştim dacă ei se pregătesc (organizaţiile româneşti – n.red.), dar noi ne pregătim pentru ziua de sâmbătă (în care Viktor Orban va susţine discursul – n.red.) şi, cum a fost şi în anul trecut, vom cere înregistrare prealabilă de la toţi cei care vor să participe la discurs. Şi, dacă ştim că cineva vrea să vină să facă provocare la faţa locului, nu-i acceptăm înregistrarea”, a spus Sandor Krisztina.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: