Incendiul de la catedrala din Rouen a fost adus ”sub control”

Sursa foto: X

Un incendiu care a izbucnit joi la fleşa din secolul al XIX-lea, aflată în curs de restaurare, a catedralei din Rouen (nord-vestul Franţei), a fost adus „sub control” la începutul după-amiezii, conform pompierilor, citaţi de AFP.

Incendiul, care a cuprins în principal materiale plastice provenite de la lucrările de construcţie în curs de desfăşurare la turlă, este „sub control, însă în acest moment nu avem nicio siguranţă că va fi stins”, a declarat pentru AFP Stéphane Gouezec, directorul serviciului departamental de pompieri.

Incendiul fusese anunţat anterior de primarul acestui oraş din Normandia, Nicolas Mayer-Rossignol, pe reţeaua X: „Început de incendiu (…) la fleşa catedralei din Rouen. Origine necunoscută, în acest stadiu”, a scris pe reţeaua socială edilul care a postat şi o fotografie cu o coloană de fum ce ieşea din schelele din jurul turlei.

Alte fotografii postate pe reţeaua socială arătau folia de plastic din jurul schelei străpunsă de flăcări.

Departamentul de pompieri a raportat o alertă dată la ora locală 12:00 (10:00 GMT), precizând că au fost trimise la faţa locului „33 de autospeciale şi 63 de pompieri”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: