Marcel Boloş: Deşi nu abundăm de resurse financiare, am găsit soluţiile pentru ca sănătatea să nu fie afectată

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, joi seară, după ce bugetul MinisteruluiN Sănătăţii a fost suplimentat, că, deşi resursele financiare sunt limitate, s-au găsit soluţii pentru ca ”sănătatea să nu fie afectată”. De asemenea, Boloş anunţă că discută cu reprezentanţii CNAS şi ai Ministerului Sănătăţii pentru finanţarea serviciilor de dializă, radioterapie şi pompe de insulină pentru copii.

”După cele trei miliarde lei acordate săptămâna trecută, Guvernul României a aprobat astăzi o nouă majorare de 2 miliarde de lei pentru continuarea investiţiilor în echipamente noi, dar şi pentru a asigura condiţii mai bune de tratament şi prevenţie pentru pacienţii din România. Deşi nu abundăm de resurse financiare, am găsit soluţiile pentru ca sănătatea sa nu fie afectată”, a scris, joi seară, pe Afcebook, Marcel Boloş.

Acesta afirmă că evoluţia cheltuielilor alocate sănătăţii în perioada 2018-2024 arată o creştere a creditelor bugetare de aproximativ 90%, de la 40 miliarde lei în 2018 la 77,4 miliarde lei în 2024.â

”Obiectivul nostru sunt investiţiile de perspectivă, dovadă că o parte importantă din suma bugetată astăzi de Guvern merg către pentru structurile de primiri urgenţe la nivel naţional, atât cele prespitaliceşti cât şi cele spitaliceşti acţionează în flux continuu, pentru dotarea acestora cu echipamente şi aparatură medicală”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

Boloş a anunţat şi că zilele acestea a avut discuţii cu Ministerul Sănătăţii şi CNAS despre finanţarea serviciilor de dializă, radioterapie şi pompe de insulină pentru copii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: