Sebastian Burduja spune că ar putea apărea pene de curent din cauza caniculei

Sursa foto: Unsplash

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a explicat, joi, că, din cauza fenomenelor meteo, cum ar fi furtunile sau chiar canicula, pot apărea pene de curent. El le-a transmis românilor să râmână calmi în aceste situaţii.

”În momentul în care ai condiţii meteo aparte, că vorbim de caniculă, că vorbim de furtuni, că vorbim de aceste fenomene asociate schimbărilor climatice, pot apărea şi pene de curent. Le recomand românilor să rămână calmi. Noi lucrăm cu distribuitorii să ducem la minimum durata unor asemenea evenimente”, a declarat Sebastian Burduja, joi, la Digi 24.

Întrebat ne aşteptăm la astfel de pene de curent în condiţiile caniculei din următoarele zile, Burduja a afirmat: ”Este posibil să apară”.

Meteorolgii anunţă cod portocaliu de caniculă vineri, pentru aproape toată ţara. Sâmbătă şi duminică, pentru cea mai mare parte a ţării a fost emisă avertizare cod roşu, fiind anunţate temperaturi de 41 de grade.

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a declarat, joi, în şedinţa operativă de la Palatul Victoria, având ca scop stabilirea măsurilor necesare gestionării situaţiei generate de valul de caniculă care afectează România, că luni, marţi şi miercuri, echipa ANM ia în considerare să prelungească Codul Roşu, pentru că debutul săptămânii viitoare ar reprezenta vârful acestui episod de caniculă. Ea a precizat că este o situaţie fără precedent.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: