CNN: Obama şi Pelosi au vorbit în privat şi şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu Biden

Sursa foto- x

Fostul preşedinte democrat Barack Obama şi Nancy Pelosi, fosta şefă a Camerei Reprezentanţilor, ambii consideraţi doi aliaţi ai preşedintelui Joe Biden, au vorbit în privat despre acesta şi despre viitorul campaniei sale din 2024 şi şi-au exprimat îngrijorarea că devine tot mai greu pentru actualul şef al Casei Albe să îl învingă pe Donald Trump în alegerile din noiembrie. Niciunul dintre cei doi nu prea ştie însă ce ar fi de făcut, potrivit CNN.

Democraţii, divizaţi în privinţa lui Joe Biden, sunt disperaţi să pună capăt acestei lupte interne descurajante pentru a se putea întoarce la încercarea de a-l învinge pe fostul preşedinte. Ei îl imploră pe Obama sau pe Pelosi să îi ajute să ajungă acolo, conştienţi de faptul că liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, nu are încrederea lui Biden, în timp ce liderul minorităţii din Camera Reprezentanţilor, Hakeem Jeffries, nu are relaţiile profunde necesare pentru a transmite mesajul.

CNN a vorbit cu peste 12 membri ai Congresului, membri ai personalului şi mai multe persoane aflate în contact atât cu Obama, cât şi cu Pelosi. Mulţi dintre ei spun că sfârşitul candidaturii lui Biden pare clar, iar în acest moment este doar o chestiune care ţine de modul în care se va întâmpla acesta, chiar şi după conferinţa de presă de joi seara a preşedintelui. La întâlnirea de aproape o oră cu presa, Joe Biden s-a descurcat mult mai bine decât la dezbaterea cu Donald Trump fără a reuşi însă să spulbere îndoielile în legătură cu abilitatea sa fizică şi mintală de a mai fi preşedinte pentru încă patru ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: