Ciucă: Parteneriatul Strategic România-SUA este pilonul central al politicii noastre externe

Sursa foto: Facebook
Nicolae Ciucă, președintele Senatului, vorbește într-o postare pe pagina oficială despre rolul SUA și cel al NATO în asigurarea securității, dezvoltării economice și menținerea unui mediu politic stabil în România. Subliniază faptul că parteneriatul strategic România-SUA este pilonul central al politicii externe, iar datorită acestei relații țara noastră a reușit să facă și ea parte din Alianța Nord-Atlantică.
„Parteneriatul Strategic România-SUA este pilonul central al politicii noastre externe. În jurul său s-a construit drumul României către NATO, alianță care ne oferă umbrela de securitate ce ne-a ajutat să creăm un mediu politic stabil și un climat economic de dezvoltare. Împreună cu SUA și cu ceilalți aliați, vom continua să sprijinim Ucraina și partenerii vulnerabili de la Marea Neagră.
Așa cum s-a subliniat la Summitul NATO care tocmai s-a încheiat, Alianța Nord-Atlantică a apărut în urmă cu 75 de ani pentru a apăra Europa de armatele Moscovei. Astăzi, continentul se confruntă cu aceeași amenințare și membrii NATO trebuie să se protejeze de provocările rusești. Sunt sigur că România va avea parte în următorii 75 de ani de pace și prosperitate, doar ca parte a NATO și alături de partenerul strategic american, așa cum întreaga Europă de Vest a avut parte în ultimii 75 de ani.”, a transmis Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: