Omul de afaceri Puiu Popoviciu, achitat în dosarul Ferma Băneasa, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti

Puiu Popoviciu. Sursa foto: Observator News

Curtea de Apel Bucureşti anulează sentinţa prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu şi alte persoane au fost condamnaţi în dosarul Ferma Băneasa, care viza retrocedarea unui teren din nordul Capitalei. Şi alţi inculpaţi au fost achitaţi. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Omul de afaceri Gabriel Aurel Popoviciu, cunoscut drept Puiu Popoviciu, a fost achitat în dosarul în care a fost trimis în judecată şi condamnat iniţial, la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi pentru dare de mită.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, cererea de revizuire formulată de Popoviciu, achitându-l pe motiv că fapta nu există.

„Admite cererea de revizuire formulată de revizuentul Popoviciu Gabriel Aurel, ale cărei efecte au fost extinse şi cu privire la inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Bejenaru Andrei Mihai, Diaconescu Ştefan, Şerban Ilie Cornel, Pitcovici Petru Daniel, Luican Mihai Ion Florin, Toader Gabriel Răsvan, Todiraş Ioan, Minea Lizeta, Petrulian Gheorghe. Anulează sentinţa penală nr.115/F/23.06.2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 9577/2/2012, definitivă prin decizia penală nr.266/A/02.08.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi în rejudecarea, laturii penale reunite cu latura civilă ce face obiectul dosarului penal nr. 46/1/2020”, este soluţia pronunţată vineri şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.

” În temeiul disp. art. 396 alin. 5 C. proc. pen. rap. la art. 16 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Popoviciu Gabriel-Aurel (date), pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată prev. şi ped. de art. 26 rap. la art. 248 V.C.p. cu ref. la art. 2481 V.C.p., cu aplic. art. 41 alin.2 V.C.p. şi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. şi ped. de art. 255 alin.1 V.C.p. cu ref. la art. 6,7 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 33 lit.a V.C.p, întrucât faptele nu există”, se arată în minuta instanţei.

Curtea de Apel l-a achitat şi pe Niculae Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, inişial condamnat, în anul 2017, la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată. La revizuire Curtea de Apel Bucureşti a constatat că fapta nu există.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: