Raport ONU. Populația Europei va scădea cu 21% până la finalul secolului. Care sunt marile pericole

Sursa foto: unsplash

Până la finalul secolului populația omenirii va crește mai puțin decât se anticipa. O veste bună pentru mediu, dar dacă este să considerăm toate aspectele, problema, veți vedea, se complică.

Scăderea natalității își va pune amprenta în mod serios asupra omenirii. Ultimul raport ONU înaintează câteva cifre, altele decât cele preconizate ultima dată.

Lumea va avea cu 200 de milioane mai puțini oameni decât se preconiza până în 2100, potrivit unui raport al ONU care evidențiază impactul dramatic al scăderii ratei natalității asupra populației globale, scrie Financial Times.

World Population Prospects

Cea mai recentă ediție a World Population Prospects, un raport publicat de ONU la fiecare doi ani, a afirmat că numărul de persoane va crește de la 8,2 miliarde în 2024 la un maxim de aproximativ 10,3 miliarde în 2080, apoi va scădea la aproximativ 10,2 miliarde până la sfârșitul secolului.

Ediția din 2022 a aceluiași raport estima că populația globală va atinge un vârf de 10,4 miliarde de persoane în anii 2080 și va rămâne la acest nivel până în 2100.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: