Regele Charles, bănuit că a cumpărat un apartament de 6 milioane de dolari în New York. Care este adevărul

Sursă foto: Facebook / King Charles III

Au apărut informații conform cărora regele Charles al III-lea și-ar fi achiziționat un apartament în Midtown Manhattan’s Billionaires’ Row, în valoare de 6 milioane de dolari. Totuși, conform New York Times, nu suveranul se află în spatele achiziției costisitoare. 

Documentul privind achiziția apartamentului de peste 6 milioane de dolari a fost încheiat pe numele „Majestății Sale Regele de drept al Canadei”.

Astfel, în lumea imobiliară din New York au circulat rapid zvonuri conform cărora regele Charles al III-lea s-ar afla în spatele acestei achiziții. Nu este pentru prima dată când numele de pe un act de proprietate a dat naștere unor zvonuri nefondate conform cărora un rege ar fi cumpărat o proprietate imobiliară în Manhattan.

Imobilul în cauză, cu trei dormitoare de la 111 West 57th Street, a fost vândut pentru 6,6 milioane de dolari în iunie și a fost înregistrat la primărie în această săptămână.

Conform sursei citate, apartamentul a fost cumpărat de Guvernul canadian.

Un purtător de cuvânt al Palatului a dezmințit categoric faptul că apartamentul ar fi fost cumpărat de regele Charles și a făcut referire la un alt zvon privind o altă proprietate. Este posibil ca acesta să fi făcut aluzie la achiziția, din 2015, a unui imobil de 241 de metri pătrați situat chiar vizavi de Națiunile Unite, pentru 7,9 milioane de dolari.

Un caz asemănător

Actul a fost eliberat pe numele „Majestății Sale Regina de drept a Noii Zeelande”, ceea ce a stârnit speculații potrivit cărora regina Elisabeta a II-a ar fi cumpărat apartamentul, însă nu s-a întâmplat acest lucru.

Atât Noua Zeelandă, cât și Canada se numără printre cele 56 de țări independente care fac parte din Commonwealth, iar specialiștii în domeniul imobiliar care studiază piața din Manhattan spun că nu este ieșit din comun ca guvernele țărilor din Commonwealth să cumpere apartamente luxoase – atât ca reședință pentru diplomații lor, cât și ca loc unde aceștia se pot distra și își pot reprezenta țara.

În cazul apartamentului cu vedere spre Central Park, achiziția a fost, de fapt, făcută de guvernul Canadei și va servi drept reședință oficială a consulului general al Canadei, potrivit Alexandrei Vachon White, purtătoare de cuvânt a consulatului.

Consulatul a obținut chiar și o reducere considerabilă. Potrivit lui Ondel Hylton de la CityRealty, apartamentul fusese listat pentru aproape 11 milioane de dolari încă din anul 2022.

New York este un oraș internațional. Aici se află sediul Organizației Națiunilor Unite. Așa că nu este de mirare că diplomații și demnitarii trebuie să locuiască aici”, a spus Hylton, director senior de conținut și cercetare la CityRealty.

Actul a fost semnat de un oficial de rang înalt al Consulatului General al Canadei la New York, Robert J. McCubbing, comisar superior pentru comerț și director pentru comerț și investiții. Acesta nu a dorit să facă comentarii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: