Stroe: Un șofer care refuză testarea îmi ridică un mare semn de întrebare. Niciodată nu am refuzat testul cu fiola

Sursa foto: Facebook / Ionuţ Stroe
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, consideră că dacă un șofer nu are ceva de ascuns, ar trebui să accepte testul cu fiola, întrucât are 72 de ore la dispoziție să-și dovedească nevinovăția. Despre teoriile conform cărora testele pot ieși pozitive de la medicamente precum Nurofen, spune că sunt cazuri extreme.
„Un șofer care refuză din principiu testarea îmi ridică un mare semn de întrebare. Niciodată nu am refuzat testul cu fiola sau să fi cerut să merg la spital pentru recoltare de probe. Pentru că niciodată nu am avut ceva de ascuns sau vreo temere legată de testare.
Când ne urcăm la volan, trebuie să fim conștienți că suntem responsabili atât de viața noastră, cât și a celorlalți de pe șosele.
Mai mult decât atât, a fost introdusă acea limită de 72 de ore pentru suspendarea permisului, până la care statul are obligația să realizeze analize de laborator, altfel permisul este returnat posesorului. Așadar, chiar și în ipoteza puțin probabilă să ai un fals pozitiv, ai 72 de ore la dispoziție să îți dovedești nevinovăția.
Teoriile conform cărora aceste teste vor ieși pozitive de la un simplu Nurofen se bazează pe cazuri extreme și foarte rare. Dacă noi, cei curați, cădem pradă acestora nu facem altceva decât să îi protejăm pe aceia care consumă droguri și se urcă la volan.
Iar dacă vorbim despre acuratețea acestor teste, eu cred că în această eră a tehnologiei este absolut necesar sa folosim aparate și teste de calitate, cum se întâmplă în alte țări, pentru a nu mai lăsa posibilitatea acestor inconștienți să pună la îndoială și să evite testarea.”, a spus purtărorul de cuvânt al PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: