Numărul democraților care îl îndeamnă pe Biden să se retragă crește la aproape 20

Joe Biden
Sursa foto: facebook

Aproape 20 de democrați din Congres i-au cerut președintelui Joe Biden să se retragă din cursa pentru alegerile din 2024, iar numărul acestora crește pe zi ce trece. Și grupul transcende liniile generaționale și ideologice din partid, scrie Politico.

Majoritatea membrilor sunt parlamentari de rând, deoarece conducerea democrată a continuat să susțină public realegerea președintelui. Cu toate acestea, deputații care îi cer lui Biden să se retragă din cursă s-au extins la democrați de top din domeniul securității naționale, precum Reps. Jim Hines (D-Conn.) și Adam Smith (D-Wash.), membri de rang înalt în comisiile pentru serviciile de informații și, respectiv, pentru serviciile armate. Majoritatea dintre aceștia provin din districte sigure pe care președintele le-a câștigat cu marje mari în 2020.

Reprezentantul Lloyd Doggett (D-Texas), primul deputat care i-a cerut lui Biden să pună capăt candidaturii sale la realegere, reprezintă un loc „albastru” sigur și este în Congres de aproape trei decenii. Doggett a declarat pentru CNN pe 11 iulie că Biden ar trebui să ia „decizia dureroasă” de a se retrage „în favoarea unui candidat mai puternic”. Reprezentantul Seth Moulton (D-Mass.) a avertizat la 10 iulie că numele lui Biden pe lista democraților pune partidul „pe o cale de a pierde”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: