Echipele româneşti îşi încearcă norocul în Conference League, după eşecul din Liga Campionilor

Conference League fotbal
Surssă foto: UEFA

România speră să relanseze noul sezon european, după ce a pornit cu stângul în competițiile UEFA. Campioana Farul a fost învinsă în turul I preliminar al Ligii Campionilor și retrogradată în calificările Conference League. De acum, avem patru grupări în această competiție, iar prima dintre ele va debuta, diseară.

Vorbim despre vicecampioana FCSB, care dă de ȚSKA 1948, liderul campionatului bulgar după două etape, cu maximum de puncte. În sezonul precedent, adversara roș-albaștrilor a jucat finala Cupei Bulgariei – a pierdut cu Ludogoreț, scor 1-3 – iar în campionat s-a clasat pe 3, după Ludogoreț și ȚSKA Sofia.

Duelul ȚSKA 1948 – FCSB va stabili echipa care, în turul III preliminar, va întâlni Nordsjaelland (Danemarca), pe 10 și 17 august. În plus, formația care va obține acum calificarea se va alege și cu o primă de 550.000 de euro din partea UEFA.

FCSB a deplasat, la Sofia, un lot cu toate vedetele sale, singura absență fiind cea a lui Damjan Djokovic (33 de ani). Mijlocașul croat are de ispășit o etapă de suspendare europeană de pe vremea când juca la CFR Cluj, scrie adevarul.ro.

Conference League, turul II preliminar, prima manșă
Astăzi

ȚSKA 1948 (Bulgaria) – FCSB 20.30, Antena 1

Mâine

ȚSKA Sofia (Bulgaria) – Sepsi 20.00

Farul Constanța – Urartu (Armenia) 20.00

CFR Cluj – Adana Demirspor (Turcia) 20.30

Meciurile-retur se vor juca, joi, 3 august.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: