Val de reacţii internaţionale după atacul armat asupra lui Donald Trump

Donald J. Trump
Sursa foto: Facebook

Liderii lumii reacționează după atacul armat asupra fostului preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, calificat de FBI drept „tentativă de asasinat”. Trump a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu o rană sângerândă la urechea dreaptă.

Un participant la mitingul electoral a fost ucis, iar alți doi au fost răniți. Premierul britanic, Keir Starmer, s-a declarat „consternat”, într-un mesaj pe X, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, după focurile de armă de la mitingul lui Donald Trump, înainte de a-i transmite „cele mai bune urări” fostului preşedinte rănit la ureche şi familiei sale.

„Violenţa politică nu are loc sub nicio formă în societăţile noastre, iar gândurile mele se îndreaptă spre toate victimele acestui atac”, a adăugat Starmer, potrivit Agerpres. Premierul canadian, Justin Trudeau, a spus că „violenţa politică nu este niciodată acceptabilă.

„Sunt pur şi simplu dezgustat de focurile de armă îndreptate spre fostul preşedinte Trump. Nu vom putea spune niciodată de suficiente ori: violenţa politică nu este niciodată acceptabilă. Gândurile mele sunt alături de Trump, persoanele prezente şi toţi americanii”, a reacţionat el pe reţeaua socială X.

Premierul ungar Viktor Orban i-a trimis duminică „gândurile şi rugăciunile” sale lui Donald Trump. „Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre preşedintele Donald Trump în aceste ore negre”, a scris el pe reţeaua de socializare X, la două zile după ce s-a întâlnit cu fostul preşedinte american la reşedinţa acestuia din Mar-a-Lago, statul Florida.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat duminică dimineaţă că el şi soţia sa Sara „au fost şocaţi de aparentul atac asupra preşedintelui Trump” în timpul unui miting de campanie.

„Ne rugăm pentru siguranţa lui şi pentru recuperarea sa rapidă”, a reacţionat el pe X. Premierul japonez, Fumio Kishida, a condamnat duminică orice formă de violenţă care „sfidează democraţia”, după focurile de armă din timpul unui miting al fostului preşedinte Donald Trump în Pennsylvania, care a fost rănit la ureche.

„Îi urez fostului preşedinte Trump însănătoşire grabnică”, a mai adăugat el pe platforma X. Preşedintele argentinian, Javier Milei, a dat vina pe „stânga internaţională” şi „ideologia ei dăunătoare” gata să „destabilizaze democraţiile” pentru a „ajunge la putere”, într-un mesaj de „sprijin” şi „solidaritate” adresat lui Donald Trump.

„De teamă să nu piardă alegerile, ei recurg la terorism pentru a-şi impune programul retrograd şi autoritar”, a declarat pe X şeful de stat ultraliberal.

Citeste mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: