Săptămâna speranței, pentru Trump: învestirea pentru candidatura oficială la Casa Albă

Sursă foto: Wikipedia

Începând de luni, Milwaukee va găzdui convenția Partidului Republican, care îl va învesti oficial pe fostul președinte Donald Trump pentru candidatura la alegerile prezidențiale din noiembrie. Mii de susținători sunt așteptați să asiste la încoronarea eroului lor, mai ales după tentativa de asasinat de sâmbătă. Ei se reunesc pentru convenția partidului, un eveniment istoric de înaltă tensiune, zguduit de tentativa de asasinat. Fostul om de afaceri, în vârstă de 78 de ani, este probabil să fie întâmpinat cu o fervoare sporită de susținătorii săi, comentează BFMTV. Trump urmează să-l anunțe pe coechipierul său în cursa pentru Casa Albă, adică pe cel care va fi vicepreședinte în caz de victorie în alegeri.

Locul ales pentru convenție este un complex sportiv imens, foarte modern, pe pereții căruia sunt atârnate fotografii de mari dimensiuni care îl omagiază pe cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, care vrea să fie și cel de-al 47-lea.

Dar imaginea care este în mintea tuturor și care a făcut înconjurul lumii este cea a lui Donald Trump cu urechea însângerată și cu pumnul strâns în semn de rezistență și victorie, evacuat în grabă sâmbătă de gărzile sale de corp de la o reuniune de campanie din Pennsylvania, în care a fost rănit. Atacul a șocat o societate americană din ce în ce mai polarizată și i-a înfuriat chiar și pe cei mai radicali activiști trumpiști, care i-au acuzat deschis pe democrați că sunt responsabili.

Anunțarea coechipierului său

Primul moment important al convenției republicane de la Milwaukee va fi, fără îndoială, anunțarea persoanei alese de Donald Trump pentru a-i fi viitor vicepreședinte dacă va câștiga alegerile din 5 noiembrie.

Trei nume continuă să apară cu insistență pe lista presupușilor aleși: J.D. Vance, autor de bestselleruri devenit congresman, Doug Burgum, guvernatorul statului Dakota de Nord, și Marco Rubio, influentul senator latino din Florida.

Cu excepția cazului în care Donald Trump, căruia îi plac loviturile de teatru în politică, nu va anunța un profil complet neașteptat.

Coechipierul miliardarului republican va ține un discurs miercuri seara în sala principală a convenției, care este acoperită pentru această ocazie de covoare roșii și simbolul partidului, elefantul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: