AlegeriSUA2024: Pentru a mobiliza donatorii, site-ul lui Trump postează imaginea feţei sale însângerate după atac

Sursă foto: X

Site-ul fostului preşedinte american Donald Trump a postat luni dimineaţă imaginea feţei sale însângerate pentru a-i mobiliza pe susţinători să doneze pentru campania sa şi a-i aduce împreună în spiritul unităţii şi păcii în contextul atacului armat asupra candidatului republican din weekend, informează Reuters.

Potenţialii donatori sunt redirecţionaţi către o pagină de pe platforma de colectare de fonduri WinRed care prezintă o imagine alb-negru realizată de un fotograf Associated Press pe care Trump a calificat-o drept „iconică”.

Aceasta îl arată pe candidatul republican cu chipul purtând dâre de sânge, având pumnul ridicat în semn de înfruntare a primejdiei, după ce un glonţ i-a străpuns vârful urechii drepte la un miting din Pennsylvania. Imaginea este însoţită de cuvintele „FEAR NOT” scrise cu majusculă.

Mesajul de sub imagine afirmă: „Unitate. Pace. Vom face America măreaţă din nou! (Make America Great Again!)”. Pagina conţine, de asemenea, semnătura lui Trump şi oferă vizitatorilor site-ului posibilitatea de a dona sume diferite.

Într-un interviu publicat duminică seara târziu de New York Post, Trump a vorbit despre fotografiile care i-au fost făcute imediat după ce s-a tras în el, inclusiv despre cea prezentată pe site-ul său de campanie.

„O grămadă de oameni spun că este cea mai iconică fotografie pe care au văzut-o vreodată”, a declarat Trump, citat de New York Post. „Au dreptate, iar eu nu am murit. De obicei trebuie să mori pentru a avea o fotografie iconică”, a adăugat el.

Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump cu o puşcă semiautomată sâmbătă la mitingul din Butler, Pennsylvania, au declarat autorităţile.

Un susţinător al lui Trump care a participat la miting a fost ucis, alţi doi – răniţi, iar suspectul a fost împuşcat mortal de agenţi de securitate. FBI a declarat că investighează atacul armat ca fiind o tentativă de asasinat.

Liderii partidelor republican şi democrat, inclusiv Trump şi Biden, au făcut apel la ţara puternic divizată să se unească şi să păstreze calmul după acest atac.

O campanie GoFundMe, susţinută de Trump pentru victimele atacului armat de la mitingul său de campanie, a strâns peste 3,5 milioane de dolari până la sfârşitul zilei de duminică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: