Tentativa de asasinat împotriva lui Trump s-a produs din cauza unei ”breşe” de securitate

Sursa foto: X

Secretarul pentru Securitate Internă al SUA, Alejandro Mayorkas, a recunoscut luni că tentativa de asasinat împotriva fostului preşedinte şi candidat republican la Casa Albă, Donald Trump, s-a produs din cauza unei „breşe” de securitate, informează EFE. 

„‘Vom analiza, prin intermediul unei anchete independente, cum s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat şi vom face recomandări pe baza constatărilor pentru a ne asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla”, a afirmat responsabilul american în declaraţii citate de CNN.

Secret Service din SUA, care se ocupă şi de securitatea lui Donald Trump, se subordonează direct departamentului lui Mayorkas.

Un tânăr de 20 de ani a tras asupra lui Donald Trump cu o puşcă semiautomată sâmbătă la mitingul din Butler, Pennsylvania, glonţul străpungându-i vârful urechii drepte, înainte Secret Service sa-l împuşte pe atacator, al cărui motiv este încă necunoscut.

Tânărul a tras de pe un acoperiş foarte aproape de locul mitingului, la câteva momente după ce mai multe persoane au alertat serviciile de securitate cu privire la prezenţa sa suspectă.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: