VIDEO Andi Lăzescu: Reacția lui Trump, fotografiile de după atac, toate acestea îl favorizează electoral

Sursa foto: X

Atacul asupra lui Donald Trump a ținut prima pagină a principalelor publicații din întreaga lume. Ce impact va avea acesta însă asupra celor care votează, în contextul alegerilor prezidențiale, a comentat Andi Lăzescu, analist politic. La întrebarea cât de mult schimbă incidentul tabloul alegerilor prezidențiale, invitatul a afirmat, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, faptul că, oricum, curentul în favoarea lui Trump era evident, chiar înainte de dezbaterea dintre Biden și Trump.

„Biden arăta foarte rău și de atunci au început discuții și un curent în creștere (în favoarea lui Trump). De altfel, Partidul Democrat militează pentru schimbarea lui Joe Biden din poziția de candidat, lucru mai complicat, dar totuși posibil. Deocamdată, Joe Biden rezistă. În SUA, când discutăm de sondaje, acestea au fost în general relativ echilibrate, dar contează ce se întâmplă mai ales în statele cheie care basculează când de o parte când de alta și în care în general Trump avea un oarecare avantaj, între 1 și 4,5 procente”, a completat analistul.

Acesta a afirmat în continuare că dezbaterea dintre cei doi candidați l-a avantajat pe Trump, prin urmare, Partidul Democrat este oarecum în haos în acest moment, încercând să găsească o soluție. Unii doresc să-l păstreze în continuare pe Joe Biden, el însuși dorește să rămână în cursă deși problemele lui s-au accentat.

„Sigur, Biden a avut tot felul de apariții în ultimul timp, a arătat ceva mai bine ca în timpul dezbaterii, dar oricum au mai fost gafe, inclusiv la summit-ul NATO. (…) Felul în care a reacționat Trump după aceste împușcături soldate cu un mort și două persoane grav rănite, fotografiile iconice (…) probabil vor rămâne în istoria politicii americane, după cum spunea National Review. Pentru că îl vedem acolo pe Trump cu pumnul ridicat, cu fața plină de sânge, escortat de membrii Serviciului Secret către mașină, așa cum e procedura standard și, sigur, când pui o astfel de de fotografie, astfel de comportament în contrast cu  problemele cognitive al lui Biden…  Desigur că asta nu poate decât să-l favorizeze pe Trump”, a explicat Andi Lăzescu.

Acesta a semnalat faptul că după aceste împușcături, Trump a declarant că își va schimba discursul de acceptare a candidaturii, care va avea loc joi. Inițial, discursul acestuia urma să se axeze pe atacul împotriva lui Biden.

„Noua formulă discursivă va merge pe ideea de unitate. Adică americanii trebuie să depășească astfel de crize și societatea trebuie să iasă din această falie enormă… E puțin probabil ca lucrul ăsta să se întâmplă. Lucrurile sunt extrem de tensionate în societatea americană și o bună parte din vină o poartă aceste prezentări apocaliptice, adică și mass-media americane de la New York Times la Washington Post. E foarte interesant, de exemplu, că Washington Post, CNN au dat niște titluri, după aceea au șters… Inițial, spuneau că Trump a fost evacuat pentru că erau zgomote ciudate. Deci nici măcar nu marcau exact ce s-a întâmplat acolo. Iată că există așa de mare ostilitate împotriva lui Trump și este această polarizare a mass-media. Sigur că avem și de partea cealaltă, Fox News, care, în general, merge pe zona republicană, dar cea mai mare parte a presei americane vorbește de presa tradițională. De acuma, dacă ne ducem pe podcast-uri, pe alte zone, lucrurile stau diferit”, a subliniat Andi Lăzescu.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: