VIDEO România, la summitul NATO: „Am dat un ajutor substanțial Ucrainei, suntem un stat cheie”

sursa: Inquam

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a participat la Summitul NATO, găzduit de SUA. Liderul PNL apare în mai multe fotografii de la discuțiile pe care le-a avut la cu lideri militari și civili din țările aliate.

Andi Lăzescu, analist politic, a declarat în emisiunea Puterea Știrilor că României este o țară importantă în contextul războiului din Ucraina, evidențiind faptul că țara noastră a fost mult mai implicată în sprijinirea Ucrainei comparative cu alte țări din regiune.

„Din perspectiva războiului, cu siguranță, Polonia și România sunt state cheie, mai ales că Ungaria, Slovacia în general nu s-au implicat, dar România cu siguranță a dat un ajutor substanțial. De altfel, un oficial din Europa îmi povestea la un moment dat că nu înțelege de ce este România atât de discretă în a vorbi despre contribuția pe care o aduce pentru sprijinirea Ucrainei.

Prezența lui Nicolae Ciucă nu e neapărat din postura de președinte a Senatului. E clar, a avut relații și discuții cu alți militari din NATO, era într-o postură destul de comodă, ca să zic așa, și favorabilă pentru discuțiile de la summit.” a spus analistul politic

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: